LEJ SOMMERHUS I SKØNNE THAILAND
 

Religion / politik

 

Religion

 

Religion  Theravada-Buddhisme (officiel, 94%), islam (4%) andre (2%).

Regering

 

Statsoverhoved Kong Bhumibol Adulayadej (Kong Rama IX)

Regeringsleder Premierminister Samak Sundaravej

Udenrigsminister Mr. Noppadon Pattama

 

Indenrigspolitisk situation

 

Thailand blev et konstitutionelt monarki i 1932 og har herefter været regeret af både militære og civile regeringer.

Parlamentsvalget i februar 2005 gav en klar sejr til centrum-højre partiet, Thai Rak Thai (TRT), som havde haft regeringsmagten siden 2001. TRT’s leder og grundlægger, telekommunikations-milliardæren Thaksin Shinawatra, fortsatte efter valget som landets premierminister. Omfattende folkelige protester mod premierminister Thaksin bl.a. som følge af hans og familiens forretnings-metoder og mistanke om korruption og magtmisbrug førte til, at Thaksin udskrev valg i april 2006. Thaksin vandt valget, men det blev efterfølgende kendt ugyldigt.


Den 19. september 2006 blev det Thaksin-ledede forretningsministerium væltet ved et militærkup anført af hærchefen, general Sonthi Boonyaratgklin. Militæret opløste straks parlamentet og senatet, ophævede forfatningen, opløste TRT og indførte militær undtagelsestilstand. En over-gangsregering ledet af premierminister Surayud blev indsat af militærjuntaen og ledede landet indtil december 2007, hvor der blev afholdt parlamentsvalg. Valgets store vinder blev People’s Power Party (PPP) under ledelse af Samak Sundaravej, som har opbakning fra Thaksin og i stor udstrækning består af tidligere TRT-folk. Thailands nye regering er en seksparti-koalition ledet af PPP med Samak Sundaravej som premierminister.
 

Set i et regionalt perspektiv er menneskerettighedssituationen, herunder bl.a. ytrings- og pressefriheden, relativt god, men blev kraftigt forringet efter militærkuppet år. Udpegningen af en ny demokratisk valgt regering giver dog forhåbninger om, at menneskerettighedssituationen igen kan forbedres.


Thailands sydligste provinser har siden 2004 været præget af stigende uroligheder. Oprørere angriber jævnligt både militære enheder og civile blandt ved hjælp af bomber. Konflikten ser ikke umiddelbart ud til at stå over for en løsning.


Udenrigspolitisk situation

 

Udenrigspolitisk er Thailand knyttet til Vesten og allieret med USA. Dette afspejles bl.a. i en traditionel åbenhed over for udenlandske investeringer og handel, herunder en positiv holdning til WTO-samarbejdet. Thailand prioriterer desuden det regionale ASEAN-samarbejde højt og arbejder for regional integration. Endvidere søger Thailand gennem bilaterale frihandelsaftaler med en række lande at varetage sine eksportinteresser.
 

Udviklingssamarbejde med Danmark


Danmark har i mere end ti år ydet miljøbistand til Thailand med aktiviteter inden for naturres-sourceforvaltning, miljøforvaltning i by og industri samt bæredygtig energi. Samarbejdet inkluderer et partnerskabs-program, hvorunder private danske og thailandske firmaer hjælpes til at etablere samarbejder, der skal introducere relevante teknologier og know-how inden for miljøområdet på det thailandske marked. Hertil kommer et samarbejde på klimaområdet, der bidrager til bære-dygtig udvikling i Thailand og samtidig medvirker til, at Danmark opfylder sine internationale forpligtelser med hensyn til at nedbringe forurening med drivhusgasser.
 

Det er besluttet at udfase det danske miljøprogram med udgangen af 2010 med undtagelse af samarbejdet omkring blandede kreditter.


Ovenstående informationer er alle taget direkte fra Udenrigsministeriets hjemmeside

Benyt venstremenuen for at komme hele vejen rundt om Thailand.

Sommerhus, Feriehus, Leje, Udlejning, Lejlighed, lejligheder, Hua Hin, Thailand, house, rental, holiday, holidays, vacation, vacations, for rent, sommerhus, sommerhuse, hus, huse, leje, udlejning, bolig, ferie, golf
Lav din egen hjemmeside med mono.net